dilluns, 24 de setembre del 2007

Pax educativa

Aquest ha estat, segurament, l’inici de curs més tranquil que recordo dels últims cursos. Ni els barracots ni la manca d’alguns mestres en els primers dies ni l’objecció a l’Educació per a la ciutadania han estat arguments suficient per fer de l’educació objecte de polèmica als mitjans, fora d’incidències locals. Fins i tot el conseller Maragall, en un article a El País del 13 de setembre, titulat precisament “Inici de curs” es permet dir que “Avui, per una vegada, no parlaré d’educació”.
No sé si serà premonitori, ni sé tampoc si és bo, perquè d’educació se n’ha de parlar: de les dificultats, dels reptes del dia a dia i també de les bones pràctiques i dels petits, o grans, exemples d’èxits d’alumnes i professors.
Però em temo molt que aquesta “pau” durarà poc. Ja han avisat fa pocs dies amb els últims resultats de l’OECD, i aviat tindrem els resultats de l’últim estudi PISA, centrat en l’aprenentatge de les ciències de la naturalesa, en el que, com és d’esperar i sense que ens hagi d’estranyar massa, no sortirem massa ben retratats.
Alguns ja esmolen les urpes. Caldrà estar amatents.